Links

Links

Peellandse Molenstichting

In 1979 is de Peellandse Molenstichting opgericht om de instandhouding van de molens in het gebied rondom Helmond te bevorderen.
Peelland is een van de vier kwartieren waarin de Meijerij van Den Bosch is verdeeld, het is het gebied tussen Eindhoven, Someren, Liessel en Gemert.

In Peelland staan in totaal 23 molens in Asten, Bakel, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert, Heeze, Leenderstrijp, Lieshout, Liessel, Mierlo, Milheeze, Nederwetten, Nuenen, Opwetten, Someren, Tongelre, Vlierden en Zeilberg.

Voor meer informatie Peellandse Molenstichting

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars

Molens zijn een tastbare herinnering aan het verleden. Ze worden met veel zorg gerestaureerd en behouden voor het nageslacht.

Voor meer informatie ga naar Het Gilde van Vrijwillige Molenaars

Vereniging De Hollandsche Molen

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het voortbestaan, malend en draaiend houden van de wind- en watermolens van Nederland. Om deze doelen te bereiken is De Hollandsche Molen actief voor iedereen die in molens is geïnteresseerd, voor moleneigenaren en andere molenprofessionals.

De molenbiotoop

Molens staan nooit op een willekeurige plek. Het molentype dat men aantreft zegt iets over de geschiedenis van het landschap. Binnen dat landschap is de molenlocatie zo gekozen dat de molen optimaal kon functioneren. De omgeving waarmee een molen in relatie staat, noemen we de molenbiotoop. Een goede molenbiotoop is van fundamenteel belang voor de werking en het behoud van de molen.

De Molendatabase

De Molendatabase is dé verzameling van functionele en verdwenen molens windmolen en watermolens in Nederland en België.  Op dit moment telt de database ruim 30.000 molens

De startplek voor al uw molenonderzoek

Hier vindt u informatie over alle molens in Nederland, bestaand en verdwenen.
Allemolens.nl is met veel afbeeldingen, archiefstukken, literatuur en
bouwtekeningen, dè startplek voor al uw molenonderzoek.

Alle molens in kaart

Op deze molenkaart vindt u alle Nederlandse molens waaraan een Ten Bruggencate-nr. is toegekend EN waarvan de coördinaten bekend zijn.

De molen startpagina

Op deze website staat een overzicht van alle molens in Nederland