Video

Video

Word Molenaar

De Victor

Op zondag 5 juni 2016 werd het boek ‘Leven van en met de wind’ gepresenteerd in Hotel Centraal in Someren. De makers van het boek zijn Cees Verhagen en molenaar Marc van Deursen. Het prachtige molenboek schetst de relatie tussen molenaars en molens in Someren, in het bijzonder die van windmolen De Victor. SIRIS-medewerkster Iris van den Boomen maakte, samen met Stefan Vlemmix en Devon Willems, een mooie documentaire over De Victor. Op 5 juni werd ook deze film aan het publiek vertoond.

 

Dutch Windmills De Victor Someren

Een middagje malen op het noordoosten

 

Nieuwe wieken voor molen de Victor in Someren 2015

ED-TV: Molen de Victor in Someren krijgt woensdag nieuwe wieken. Deze werkzaamheden vormen het sluitstuk van een flinke opknapbeurt die in totaal 360.000 euro heeft gekost.

 

SIRISastensomeren: Windmolen De Victor aan de Kerkstraat in Someren heeft een grondige opknapbeurt nodig. Op woensdag 8 april werden de roeden van de molen gehaald en naar de werkplaats van molenmaker Adriaens in Weert vervoerd.

 

Devon Willems

Nationale Molendagen 2013

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei waren de Nationale Molendagen. Stefan Vlemmix maakte twee filmpjes. Het ene gaat over standerdmolen Den Evert en het andere over beltmolen De Victor in Someren.

 

Ludiek brandweeroefening

De Seniorenclub Brandweer Someren hield op dinsdag 3 juli een ludieke brandweeroefening bij molen De Victor in Someren. Molenaar Marc van Deursen en de brandweer van Someren gaven hun volledige medewerking aan deze oefening. De manschappen moesten enkele mannen redden, die gewond raakten en/of bekneld zaten. Een slachtoffer kreeg een klap van de molenwiek.
Op de tweede verdieping, de steenzolder, moest een brand geblust worden. De oefening werd binnen het uur afgewerkt en daarmee was het oefenseizoen voorbij.